Pozdravni govor


doc. dr. sc. Goran Benko, dr. med
Voditelj Odjela za urologiju, Opće bolnice Varaždin

Poštovane kolegice i kolege,

osobita mi je čast i zadovljstvo pozvati Vas na simpozij pod nazivom „Pola stoljeća urologije u Varaždinu“ u organizaciji Odjela za urologiju Opće bolnice Varaždin, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog urološkog društva.

Kao što i sam naziv skupa govori, iza nas je značajan broj godina rada i postojanja. Tu obljetnicu bismo htjeli podijeliti s Vama, dragi prijatelji, kroz stručna izlaganja, rasprave i druženje. Ovakvi skupovi su uvijek nova prilika za razmjenu stručnih iskustava i postignuća. Pedeset godina je brojka na koju smo izuzetno ponosni, u nju je ugrađen rad mnogih naših prethodnika i sa zadovoljstvom možemo ustanoviti da čitavo razdoblje našeg postojanja prati stručni napredak.

Ovo vremensko razdoblje obilježava pandemija koja bi mogla utjecati na održavanje našeg skupa. Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti održavanje ovog slavljeničkog simpozija uživo, kako i priliči.

Vjerujem da ćete se rado odazvati i svojim aktivnim sudjelovanjem doprinijeti uspješnosti ovog skupa te uveličati ovu našu obljetnicu. Neka i ljepote ovog našeg kraja doprinesu ukupnom doživljaju ovog skupa.

Srdačan pozdrav,


doc. dr. sc. Goran Benko, dr. med
Voditelj Odjela za urologiju, Opće bolnice Varaždin